Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2020 21:05 - НАЛОЖИТЕЛНИ ДЪРЖАВНИ ДЕЙСТВИЯ ЗА ПЛАНИРАНО ИЗЛИЗАНЕ ОТ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ И ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОНСТИТУЦИОННИТЕ ПРАВА И СВОБОДИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!
Автор: ivofranz Категория: Политика   
Прочетен: 1420 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 17.04.2020 21:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА НАЛОЖИТЕЛНИ ДЪРЖАВНИ ДЕЙСТВИЯ И МЕРКИ ЗА ПЛАНИРАНО ИЗЛИЗАНЕ ОТ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА 13 МАЙ 2020 Г. И ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОНСТИТУЦИОННИТЕ ПРАВА И СВОБОДИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ И НОРМАЛНАТА ДЕЙНОСТ НА ОБЩЕСТВОТО, ИНСТИТУЦИИТЕ И БИЗНЕСА

До Правителството и лидерите на управляващата коалиция, Президента на Р България, лидерите на парламентарните и извънпарламентарните партии и организации в България

Уважаеми госпожи и господа,

Българските граждани, компании и организации са в много тежко положение, заради строгите ограничения въведени с продълженото извънредно положение в България. Въз основа на обстоятелството, че гражданите живеещи на територията на Р България са здрави и не са мащабно засегнати от COVID 19, както и че няма признаци за епидемиологичен още повече пандемичен характер на вирусната инфекция, както и за да могат институциите на българската държава, общинските органи, българските граждани, фирми и организации да започнат да се възстановяват от огромните финансови, материални и нематериални загуби и да продължат своето нормално съществуване и дейност след края на извънредното положение на 13 май 2020 г., предлагаме обществено и политически да се обсъдят, гласуват от Народното събрание и изпълнят от Министерски съвет на Р България следните наложителни и поетапни управленски действия така, както това вече сториха Германия, Дания, Чехия, Гърция и други европейски държави с много повече заболели, лекуващи се и починали от COVID 19, а именно:

НАЛОЖИТЕЛНИ ПРАВИТЕЛСТВЕНИ ДЕЙСТВИЯ:

1. Публично оповестяване на решението и плана на Правителството на г-н Борисов за изразходването на 1,358 милиарда евро (812 милиона евро субсидия от ЕС и 546 милиона евро остатък от срествата по структурните и инвестиционни фондове) определени, предоставени и налични за борба с COVID 19 и последиците от извънредните мерки в България!
2. Временно преустановяване на действията на Правителството по взимане на 10 милиарда лева държавен заем за борба с COVID 19 и компенсиране на последствията от заразата в България при положение, че няма публично оповестен план за разходване на вече наличните целеви средства от 1,358 милиарда евро за същото нещо – борбата с COVID 19 и последиците от извънредните мерки в България! Още повече към момента няма план или ясно решение на Правителството за пряко субсидиране, компенсиране, обезщетение и пр. на българските граждани, организации и фирми за причинените разходи, понасяните загуби и пропуснатите ползи вследствие на прилаганите мерки на закона за извънредното положение. Всички осъзнаваме, че ако се вземе този огромен държавен заем брутния държавен дълг на Р България ще доближи 40 милиарда лева! (към януари 2020 г. той е 33,797 милиарда лева – 52% от брутния вътрешен продукт на държавата, по данни на БНБ)
3. Временно преустановяване на държавните действия по присъединяване на Р България към банковия съюз на Европейския съюз – т.нар. „еврозона“ и респ. приемането на еврото като разплащателна валута в Р България до преодоляване на световната криза от заразата с COVID 19 и възстановяване на стабилността и предсказуемостта на международните финансови пазари, банки и най-вече на Европейската финансова система.
4. Забрана за изгаряне на всякакви видове вносни и местни отпадъци от ТЕЦ-овете на територията на страната и спиране на огромното замърсяване на въздуха до пълното отминаване на опасността от зараза с COVID 19 в България, региона и Европа с пряката цел - намаляване на болестотворния ефект върху дихателната система и респ. намаляване на степента на поражения на белите дробове при заразяване с COVID 19 и при лечението и възстановяването от болестта.
5. Забрана за тестове, изграждане на съоръжения, действие и излъчване на 5G мобилни клетъчни мрежи на лицензираните телекоми на територията на страната до пълното отминаване на опасността от зараза с COVID 19 в България, региона и Европа, поради огромното болестотворно въздействие на микромилиметровите вълни върху имунната система на човека и нарушаването на клетъчния метаболизъм, които заедно със замърсения въздух са основни фактори на жизнената среда предразполагащи към тежко влошаване на състоянието и смърт, особено при възрастните хора заразени с COVID 19, както и възпират нормалните защитни и възстановителни възможности на новородените, децата и възрастните.

ПОЕТАПНИ ПРАВИТЕЛСТВЕНИ ДЕЙСТВИЯ:

От 23 април до 3 май 2020 г.
1. Възстановяване на свободното придвижване на гражданите на територията на Р България и премахване на контролно-пропусквателния режим и пунктове на входовете и изходите на населените места;
2. Възстановяване работата на всички служители и персонал на всички държавни, общински и обществени и частни заведения и обекти за тяхната подготвка за нормална работа и дейности.
3. Възстановяване на свободната разходка, спорт и игра на децата и всички граждани във всички населени и извъннаселени места на територията на страната при спазване на ограничението от събиране на групи от не повече от 5 души (или едно семейство) и носене на защитни маски, когато хората са в близост и не са от едно семейство.
4. Възстановяване на дейността на всички открити пазари, тържища и търговски обекти с открити места или гишета за продажба със запазване на ограничението за носене на защитни маски както и процедурите по дезинфекция.
5. Премахване на всички ограничения за пазаруване и движение в населените и извъннаселени места на хората над 60 г., при спазване на изискването за носене на защитни маски от тях на обществени места (единствено с цел тяхната лична защита като потенциално най-чувствителни към заразяване с COVID 19);
6. Намаляване на 1 метър изискването за лично отстояние във всички затворени обществени помещения и пространства, при спазване на изискването за носене на защитни маски и правилата за дезинфекция, с което да се даде възможност за увеличаване на пътникопотока, търговския оборот, времето и възможността за покупки, продажби, придвижване, извършване на услуги и пр.

От 3 до 13 май 2020 г.
1. Възстановяване с половин работен ден на обслужването и работата с граждани на всички държавни, общински и обществени и частни заведения и обекти.
2. Възстановяване с 50 % от търговската площ и места за престой и продажба на дейността на всички закрити заведения за обществено хранене, спорт, услуги, туристически обекти, хотели и пр. при спазване на процедурите по дезинфекция и носене на защитни маски от персонала и служителите. Да не се допускат в обектите само хора с кашлица и носна секреция.
3. Възстановяване с 50% от местата, сменен режим на работа и намалено работно време дейността на учебните заведения – университети, колежи, училища и пр., а детските градини само с предучилищните групи, при спазване на процедурите по дезинфекция и носене на защитни маски от персонала и служителите. Да не се допускат в обектите хора с кашлица и носна секреция.

От 13 май 2020 г.
1. ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В СТРАНАТА и възстановяване на нормалния начин на живот, работа, обществени дейности, почивка, спорт и пр.
2. Представяне на публичен отчет на дейността на кризисния щаб към Министерски съвет и неговото разсформироване.
3. Запазване в болничните заведения и затворените обществени места и пространства режима на дезинфекция и носене на защитни маски от персонала и служителите до последващо нареждане от здравния министър.

С уважение,
Ивайло Франц,
лидер на ДВИЖЕНИЕ НОВА НАДЕЖДА
София, 16 април 2020 г.

П.П. Моля, спомогнете в разпространението на това предложение до колкото е възможно повече профили, страници, групи и сайтове!
Предложението ни ще бъде внесено в Народното събрание, Президентството и Министерски съвет, както и ще бъде изпратено до лидерите на управляващата коалиция, парламентарните и извънпарламентарните партии и ще поискаме среща и разговори с тях.
В случай на отхвърляне на нашето предложение и предприемане на действия за повторно продължаване на срока на извънредното положение в България при липса на епидемия ще предприемем всички конституционни и законни начини за изразяване на гражданско несъгласие и неподчинение срещу неоснователното ограничаване на правата и свободите на всички български граждани, както и на свободното ни право на живот, работа, почивка, пътуване, лечение и образование!

image Гласувай:
4Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivofranz
Категория: Лични дневници
Прочетен: 559937
Постинги: 234
Коментари: 941
Гласове: 474
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031