Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2014 23:06 - 5-те правила на Българския Държавник
Автор: ivofranz Категория: Други   
Прочетен: 1588 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

1.      Български Държавник е този, който първо от света обича своя народ и държава и то повече от себе си и семейството си!

2.      Български Държавник е този, който винаги казва истината на своя народ, независимо колко тежка или велика е тя!

3.      Български Държавник е този, който безусловно споделя във всичко живота на своя народ – и в радости, и в скърби, и в лишения и в победи!

4.      Български Държавник е този, който никога и за нищо на света не предава своя народ и държава, а напротив, безмилостно преследва предателите и враговете им!

5.      Български Държавник е този, който сам е пример за всичко, което изисква от своя народ! Той първи стъпва и последен си тръгва от всяко сражение, водено на всеки фронт от неговия народ!

 

Тези пет прости правила са били, са, и ще бъдат во веки правилата за Държавник по Българския закон!

Всеки, който се е осмелил да ги наруши е понасял проклятието на народа ни, докато съществува родът му, пък и след това!

Всеки, който ги е опазвал е имал милостта Божия и вечната любов и признателност на нашия народ във всички времена!

Че какъв „държавник” си, ако не можеш да извикаш пред целия свят:

Аз съм - народа си! Моето семейство е моята държава!

 

Някой да познава такъв „държавник” измежду тези, които „управляват” днес Държавата и народа ни?...

 

Бог да пази прескъпото ни Отечество и вразуми народа български през новата 2014 година – година на прелом!

 

Ивайло Франц

гр. София,

7 януари 2014 година от Рождеството на Господа и Спасителя наш Иисуса Христа,

св. Иоан - пророк, предтеча и кръстител Господен 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hinki - ***
08.01.2014 00:02
Здравейте.
Харесвам тези 5 правила, но за съжаление, такъв държавник едва ли ще имаме скоро. И оттук възниква въпросът ми - какви са според вас правилата на българския гражданин? Какъв трябва да бъде той, за да се промени действителността ни?
Благодаря за поста.
Бъдете здрав.

цитирай
2. minevv - dobre
08.01.2014 09:46
а дано , ама нада ли:
-все пак ние си ги избираме
- не следиме дали са последователни
-пол.класа си се мнози със себеподобни и не допуска други
-описания тио политик, ще е и наивен и лековерен... и няма да става за политика..
Така че,, може ли да съществува такъв образ?
цитирай
3. ivofranz - до hinki 00:02 и minevv 09:46
08.01.2014 13:24
(1) Здравейте и благодаря за добрите думи!
Относно виждането и въпросите най-откровено бип споделил с вас следното:
Да! Живеем в много тежко време за нас и нашето Българско Отечество и държава, но не трябва да забравяме, че това не се случва за първи път в многохилядолетния исторически път на нашия велик Род! Имало е много по-тежки времена и то не само в тази наша Отвъд-дунавска държава и не само през 500 годишното турско-ислямско и гръко-фанариотско робство...
За мен всичко, което ни връхлита в основнта си част е плод на нашата собствена воля - ДА НЕ ПРИЕМАМЕ ДЪРЖАВАТА СИ КАТО СВОЕ СЕМЕЙСТВО! И СВОЯ СЪГРАЖДАНИН ПО РОД, ЕЗИК И ВЯРА, КАТО СВОЙ СЪБРАТ И СЕСТРА! Именно това определя единствената възможност най-пошлите, гнусни и престъпни души, за които няма ни Бог, но Род ни Отечество Българско, ни семейство, ни деца, ни нищо... Да заемат управленските места не само в държавата ни, но и в Православната ни Църква, в бизнеса, в универстетите, в училищата, в болниците и навсякъде! Именно заради това, че ние. Самите ние. По нашата собствена воля - заради ГОРДОСТТА СИ - не се сдружаваме със събрата си в това да се утвърди ОБЩНОСТНОТО И ДЪРЖАВНО-ЗНАЧИМОТО, се разделяме от цялото - от БЪЛГАРСКОТО СИ СЕМЕЙСТВО, РОД, ОБЩНОСТ И ДЪРЖАВА, и бързо и лесно решаваме да приемем каквото и да е чуждо, само и само, за да се удовлетвори ЛИЧНИЯТ НИ СОБСТВЕН ИНТЕРЕС! За мен, след години наред денонощна работа с хиляди българи в опит за пробуждане и развитие, виждам това като основна първопричина за всичко останало и най-вече за ужасното състояние на Народа и Държавата ни днес!
В този смисъл, според мен така, както бързо - за няколко години - можем да разрушим граденото от предците ни със столетия, така можем отново да го съградим! И то много по-бързо, отколкото дори си представяме. Необходимо е само и единствено ЛИЧНА ВОЛЯ И ВЯРА В ПОБЕДАТА! Тези двете са единствено и само лични духовни състояния, които са независими от средата, начина и условията на телесния ни живот днес....
цитирай
4. ivofranz - (2) до hinki 00:02 и minevv 09:46
08.01.2014 13:29
...Така, че за мен НЕ ОТДЕЛНИ ХОРА, А ВСЕКИ БЪЛГАРИН МОЖЕ ДА БЪДЕ ДЪРЖАВНИК НА СКЪПОТО НИ ОТЕЧЕСТВО, СТИГА ДА РЕШИ ДА БЪДЕ ТАКЪВ! И СТИГА ДА ИМА ДУХОВНАТА СИЛА ДА ПАЗИ ТЕЗИ ПЕТ ПРОСТИ ПРАВИЛА НА ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ ПО БЪЛГАРСКИЯ ЗАКОН! Закон и Правила, които се отнасят не само до държавните мъже, но и до всеки член на нашето Българско общество - те са правила и за всеки от нас като гражданин на днешната ни Република България! Защото ако ние обичаме Българското си Отечество повече от себе си; ако винаги казваме и браним истината; ако винаги поставяме общностните цели пред личните си; ако винаги сме пример в делата, които вършим за всички останали; ако никога не предаваме ближните си - то тогава ние ще изпълним по дух и достойнство великото народно име - БЪЛГАРИ - което, днес, носим само с оттегчение!
Бог да ви благослови за отзива ви!
Нека бъдем крепки един за друг, защото битката тепърва предстои!
Ивайло Франц
цитирай
5. hinki - Правила на българския гражданин:
08.01.2014 20:12
1. Българският гражданин първо от света обича своя народ и държава и то повече от себе си и семейството си!

2. Българският гражданин винаги казва истината на своя народ, независимо колко тежка или велика е тя!

3. Българският гражданин безусловно споделя във всичко живота на своя народ – и в радости, и в скърби, и в лишения и в победи!

4. Българският гражданин никога и за нищо на света не предава своя народ и държава, а напротив, безмилостно преследва предателите и враговете им!

5. Българският гражданин сам е пример за всичко, което изисква от своите сънародници! Той първи стъпва и последен си тръгва от всяко сражение, водено на всеки фронт от неговия народ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivofranz
Категория: Лични дневници
Прочетен: 590374
Постинги: 234
Коментари: 941
Гласове: 474
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930